kp soccer,soccerbp,soccerxp,cleatsuperfly,soccerbo,soccerwo,soccertutu,soccermagistaxp,soccergp,soccerqp,soccersuperflyxp,superflyboots,lovecleatsCr7 Gold Cleats,Cheap Nike Superfly,

     Aktuelno

     O maratonu

     Staza - Sertifikati

     Kategorije

     Nagrade

     Prijava

     Prevoz i smještaj

     Uputstvo za takmičare

     Rekordi

     Fotografije

     Pobjednici

     Rezultati

     Sponzori

     Informacije

     Istorijat maratona

     Startna lista

     Statistika maratona

     Rezultati CG takmičara

     Arhiva vijesti

     Spisak volontera

     Skola trcanja

POKROVITELJI

TEHNICKI ORGANIZATOR

 

UPUTSTVO ZA TAKMIČARE

 

1. Po završetku maratona organizator će u 17:00h u hotelu „City” (bivši hotel „Ljubović”) dodijeliti novčane nagrade svim pobjednicima u maratonu i polumaratonu i priznanja za veterane po kategorijama (gdje su se i preuzimali startni brojevi – prijavni centar).

2. Svim učesnicima u maratonu i polumaratonu dodijeli, prilikom preuzimanja bon za ishranu (koji je besplatan) i u koji će biti upisan startni broj takmičara gdje će se u 16h, svim učesnicima koji donesu bon na parkingu ispred hotela „City” dodijeliti lunch paket - rucak, koji obezbjeduje organizator maratona .

3. Takmičenje za maraton se održava na stazi Podgorica-Golubovci-Mataguži-Tuzi-Podgorica, a start i cilj se nalaze na× Trgu republike /centar grada. 

4. START POLUMARATONA BIĆE IZ DANILOVGRADA, CILJ POLUMARATONA NA TRGU U PODGORICI.START ĆE BITI U 10,30 MINUTA.Autobus će takmičare za polumaraton voziti sa×  Trga Nezavisnosti  sa mjesta gdje je Start EKO-MARATONA iz ulice× Slobode.Polazak autobusa  u 09,15 minuta,odmah posle starta maratonaca,koji startuju u 09,00 časova.Autobus će nakon prevoza polumaratonaca,odmah se vratiti na isto mjesto u Podgoricu na isto mjesto-odakle su se polumaratonci ukrcali u autobus. 

5. Zagrijavanje se vrši van linije starta-cilja.

6. Prijemni centar br. 1 se nalazi u hotelу City“ 27. 10. 2019. godine od 10:00 do 21:00 časova (subota).
Prijemni centar br. 2 se nalazi na trgu Nezavisnosti /centar grada 27.10.2019. godine od 06:00 do 07:00 časova, Poslovni centar Elmag.

7. Kretanje po terenu nije dozvoljeno trenerima i vođama ekipa. Na stazi je zabranjeno kretanje vozilima bez oznake službeno vozilo.

8. Svlačionice za presvlačenje i odlaganje sportske opreme za takmičare u maratonu za muškarce i žene biće na stadionu FK "Budućnost" (svlačionice), gdje se takmičari mogu istuširati poslije trke ili na startu kod bine mogu ostaviti opremu na posebnom mjestu. Svlačionice se nalaze na stadionu FK Budućnosti gdje piše „Službeni ulaz – J.P. Stadion” (tu se nalaze svlačionice). Ostali takmičari svoju opremu mogu ostaviti na trgu (ispred poslovnog centra Elmag) gdje je cilj maratona u posebnom šatoru za odlaganje opreme za maratonce.

9. Predstavljanje takmičara izvršiće se neposredno prije start i za maraton i za polumaraton na trgu Republike /centar grada.

10. Proglašenje pobjednika za tri prvoplasirana takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji u će biti na cilju trgu× Nezavisnosti. Veterani po kategorijama svoje nagrade mogu podići u kancelarijama direkcije maratona (hotel "City"), poslije 17:00 časova (Hotel "City").

11. Cijela staza pokrivena je medicinskim ekipama, vozilima hitne pomoći. Na začelju kolone kreće se motorno vozilo sa ljekarskom ekipom. U centru Danilovgrada nalazi se medicinska ekipa i na cilju maratona, a u slučaju intervencije motorno vozilo je parkirano na Trgu Republike.

12. Vremenska rampa u maratonu na 36 km za muškarce iznosi 4 sata i 30 minuta, a za žene 5 sati.

13. Žalbe se podnose u roku od 30 minuta nakon objavljivanja zvaničnih rezultata uz kauciju od 20€.

14. Takmičari u maratonu i polumaratonu, trče na svoju odgovornost, garantuju da su fizički i zdravstveno spremni da nastupe na manifestaciji.

TAKMIČENJE SE ODVIJA PO PRAVILIMA I PROPOZICIJAMA IAAF-a

DIREKCIJA MARATONA

 

 

kp soccer,soccerbp,soccerxp,cleatsuperfly,soccerbo,soccerwo,soccertutu,soccermagistaxp,soccergp,soccerqp,soccersuperflyxp,superflyboots,lovecleatsCr7 Gold Cleats,Cheap Nike Superfly,

 
 
Copyright © 2010 tomn. All rights reserved.